Precízió, hatalmas húzóerő, óriási munkaszélesség: Fliegl SKATEMASTER 300

A Fliegl háza táján nincs pihenő termékfejlesztés terén, hiszen a 30 méteres munkaszélességű SKATEMASTER 300-zal bővíti termékpalettáját a csúszócsoroszlyás kijuttató területén. Ez a termék a csigás elosztó bevált elvén alapul, és néhány figyelemre méltó tulajdonsággal is büszkélkedhet.

A SKATEMASTER 300 egyedisége a kifinomult konstrukció, amely tökéletesen elosztja az erőket a szárnyak és a középső rész között. Ez a modell a 6 csigás elosztóval, 6 idegentest-gyűjtő tárolódobozzal és 6 különböző optimális munkaszélességgel rendelkezik. Az optimális talajkövetést a kiváló ingakompenzáció biztosítja, amely lehetővé teszi az egyes szárnyak lebegő helyzetét. 3000 mm-es szállítási szélességével és 30 méteres választható munkaszélességével, valamint 21 méterre visszahajtásával a SKATEMASTER 300 figyelemre méltó rugalmasságra képes. Egyedi tömlőlezárással további munkaszélességek is elérhetőek.

A hígtrágya egy csigás elosztóba kerül, amelyet 8”-os csövön keresztül táplálnak. Innen az egyes szakaszokba kerül, amelyek összesen 6 csigás elosztóval vannak felszerelve. Ebben a modellben ezek is strapabíró rozsdamentes acélból készülnek, ami intenzív mindennapos használat mellett is hosszú élettartamot ígér. A csigák által kiválasztott idegen testek a gyűjtődobozokba kerülnek.

A váz felépítését úgy finomították, hogy a merevítők spirális szerkezetben vannak elrendezve. Ez azt jelenti, hogy az összes keletkező erő optimálisan egyenletesen oszlik el a SKATEMASTER 300 mindkét szárnyán és középső részén. Ami a konstruktőrök számára fontos volt a SKATEMASTER 300 fejlesztése során, az az, hogy rendezett tömlővezetés legyen – mind a hígtrágyaszállító csöveknél , mind a hidraulikus vezetékeknél.

További pozitív szempont, amely a kisebb modellekből már ismert lehet, az a tökéletes illeszkedés a szántóföld széléhez – nagy „V indítás” nélkül. Ez a tulajdonság különösen fontos az egyenletes növényállomány biztosításához. Mind a 120 db kieresztő tömlőt rendkívül rövid időn belül trágyával látja el a rendszer. A sor- vagyis tartórugó távolság 250 mm. A SKATEMASTER 300 a Fliegl jól ismert és bevált komfortvezérlésével van felszerelve, amely természetesen ISOBUS-on keresztül is működtethető. A az idegentest tárolók egyszerű ürítése érdekében a zárak könnyen kinyithatók a traktor fülkéjéből – a felgyülemlett idegen testek pedig könnyen eltávolíthatók a rendszerből.

A SKATEMASTER 300 belső négy része egyforma, és mindegyik 5,25 méter, a külső kettő viszont 4,5 méter munkaszélességgel dolgozik. A külső elemek visszahajtásával a munkaszélesség 21 méterre csökkenthető túlnyúlás nélkül. Ha a belső két szakaszvezérlést használja az elosztáshoz, az 10,5 méter szélességet fog jelenteni a munkavégzés során.
Egyedi tömlőlekapcsolás integrálásával a következő munkaszélességek valósíthatók meg a 30, 21 és 10,5 méter mellett: 15 méter, 18 méter és 24 méter. Ez rendkívül rugalmas eszközzé teszi a kijuttatót a hatékony, talajszinti trágyaelosztáshoz.