AGROmashEXPO és AgrárgépSHOW

Január végén került megrendezésre Budapesten Magyarország legrangosabb agráripari rendezvénye, a 36. AGROmashEXPO és 7. AgrárgépShow. A kiállítás 40.000 négyzetméterén résztvevő 350 kiállító idén 46.500 látogatót vonzott.

A Fliegl cégcsoport számára a kezdetektől fontos a folyamatos innováció. A 2018-as Agrárgéshowra is ennek jegyében készültünk.

A Fliegl magyarországi gyárában került kifejlesztésre a DPW 180 bálaszállító pótkocsi, és ennek továbbfejlesztése a DPW 210 BL rakományrögzítős bálaszállító pótkocsi is az abdai mérnökök munkája. Az eszköz ez idáig exportpiacok számára lett gyártva, azonban az Agromashon, Magyarországon először a hazai közönség számára is bemutatásra kerül. A háromtengelyes bálaszállító pótkocsi garantálja a megbízható és az előírásnak megfelelő rakományrögzítést a közúton. A hidraulika segítségével nagy felületű bálarögzítő keret jobbról lefelé záródva rögzíti a bálákat. A termék a hazai termékfejlesztési különdíjat nyerte el logisztika kategóriában az idei termékdíj pályázaton.

De nem ez volt az egyetlen díj, amit a Fliegl kiérdemelt, ugyanis logisztika kategóriában nemzetközi termékfejlesztési különdíjat is hazahozhattunk a Fliegl Tracker-rel, a beacon alapú járműfelismerő rendszerrel. A Fliegl Tracker nyomkövető különböző gyártású járművekbe szerelhető és a fedélzeti elektronikától független. Az adathordozók nagy előnye, hogy kezelésük nem manuális, az adathordozó és az antenna közötti kommunikáció automatikus. A kezelői hibák ki vannak zárva. A járműfelismerés a vezető számára nem jelent munkát. Ezzel az újítással a gabona útja a szántóföldtől a raktárig hiánytalanul dokumentálható, ami jelentő lépés a nagyobb élelmiszer-biztonság felé.

A világszerte népszerű, a Fliegl legmeghatározóbb termékét, a szállítástechnika jövőjét jelentő, az ürítést, anyagtovábbítást letolással végző ASW letolókocsikat az Agrárgépshow-n egy ASW 261-es, akár 24 tonna össztömegű, 30 m3-es példánya képviselte. Ezek a járművek normál szállításra legalkalmasabbak, és a további funkciók (átrakókocsi, trágyaszóró, stb.) a gyors megtérülést biztosítják. Szintén a letoló technikát alkalmazza az ADS típusú trágyaszóró, meghaladva a láncos-léces hagyományos eszközöket ezen a téren.

Természetesen a széles termékpaletta más, hagyományos vagy modernizált változatait is kiállítottuk. Tartálykocsit, billentős pótkocsikat, kommunális pótkocsit, bálaszállítót.

Sokat remélünk a kombájnkiszolgálás színvonalának Magyarországon várható emelkedésétől, ezért elvittük a hagyományos ULW átrakókocsi egyik típusát is, választást kínálva e fontos terület eszközeiből.

A Fliegl adapter és alkatrész üzletága, az Agro-Center is bővelkedik újdonságokban. A teljesség igénye nélkül látható volt seprőgép, hótoló, betonkeverő, silómaró henger, és az Európában piacvezető tárcsás ágvágó.

A tavalyihoz hasonló sikeres kiállítást zárhattunk, bizakodva tekintünk az idei évre.

Previous slide
Next slide