Fliegl KDS 140 láncos mélyágyas trágyaszóró nagy lábakon

A KDS 140 láncos trágyaszóró mélyágyas változatban új mércét állít fel a hatékonyság, a talajvédelem és a szórás pontossága terén. Mindenekelőtt hatalmas, 650/85 R38-as abroncsai teszik egyedivé.


A 13 tonna megengedett össztömegű trágyaszóró 5500 mm x 1350 mm alul/ 1800 mm felül x 1450 mm magas (kúpos) mélyágyas kivitel lenyűgöző, 14 m³ rakodási térfogatot kínál. Fő erőssége alacsony súlypontjában és alacsony rakodási magasságában rejlik. A mélyágyas kialakításnak köszönhetően ez még nagyméretű gumikkal is garantálható.


A KDS 140 kiemelkedő tulajdonsága a 650/85 R38-as abroncsok, amelyek nemcsak lenyűgözően nagyok, hanem COC-engedéllyel is rendelkeznek . Ezek a hatalmas gumiabroncsok egyedülállóak a piacon, és méretüknek köszönhetően nagyobb talajvédelmet garantálnak azáltal, hogy nem nyomják össze feleslegesen a talajt.

A trágya szórószerkezethez jutását láncos-léces lehordó szolgálja. A hidraulikus hajtású kaparópad két sorba kapcsolt laposláncból vagy opcióként a V2 láncból áll, amelyeket lécek kötnek össze. A kaparópadló sebessége fokozatmentesen beállítható a kiszórandó anyagtól és a kívánt szórási mennyiségtől függően. Ezenkívül a kaparópadló haladási iránya szükség esetén megfordítható.

A KDS 140 különféle vezérlési lehetőségeket kínál, beleértve a mechanikus potenciométert, alapfelszereltségként. A további opciók közé tartozik az elektromos potenciométer, vagy kezelőpulttal összekapcsolt hidraulikus vezérlőblokk . Különösen említésre méltó az opcionálisan elérhető SpreaderControl automatikus szabályozó és vezérlőrendszer, amely minden KDS-t professzionális eszközzé alakít.

A KDS 140 hajtásláncát szabadonfutó és túlterhelés elleni védelem, például nyírócsavarok védik. A vezérléstől függően fordulatszám-felügyelettel is elérhető meghajtási és anyagszállítási technológia olajfürdős hajtóműveken keresztül rendkívül nehéz anyagok esetén is egyenletes és megbízható anyagszállítást biztosít. Mechanikus láncfeszítővel szerelt.

A gazdálkodók különféle szóróegységek közül választhatnak, mint például a Junior univerzális szórószerkezet függőleges tépőhengerekkel, amelynek hasznos magassága 1,80 m, szélessége 1,50 m. Opcionálisan választható a Junior XL szóróegység melynek szélessége 2m és a lehetséges szórási szélességet pedig 11m-ről 14m-re növeli. (a tényleges szóróterület függ a szórt anyag és a KDS beállításától.) A KDS 140 professzionális változata a „muck control” széles szóróegységgel, két vízszintes maródobbal és két szórótányérral kapható. A tányéros szórórendszerrel óriási szórási szélességek érhetők el a legnagyobb pontosság mellett.

Mindkét típusnál Junior/Junior XL és „muck control” is a kiszórt mennyiséget a kaparólécek előrehaladása, a zsilip nyitottsága és a haladási sebesség határozza meg. A „muck control” rendszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a különböző beállításokon keresztül reagáljon a különböző anyagokra és körülményekre és ezekhez igazítsa a KDS-ét.


A Fliegl láncos trágyaszóró KDS 140 a pontosságával, sokoldalúságával és talajkímélő abroncsozásával egy befektetés a jövőbe.