Fliegl Szakmai Napok – Mühldorf

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban. Többek között Norvégiából, Lengyelországból, Bulgáriából és Kínából érkeztek kereskedők, hogy a két napban gyakorlati gépbemutatón keresztül ismerkedjenek a mezőgazdaság legmodernebb eszközeivel.

A Fliegl a hígtrágya-portfóliójából mutatott be pótkocsikat és eszközöket gyakorlat közben, így például a „Snake” vonszoltcsöves csőfüggönyös terítőegységet, illetve a „Maulwurf” csipkés tárcsás boronát egy 16.000 literes ALPHA Line tartálykocsira szerelve, továbbá egy Polyline pumpás tartálykocsit, 15 méteres „Skate” csúszócsoroszlyás terítőegységgel. Átrakócsigák, -szalagok, súlymérők igazolják a Fliegl hozzáértését a termelékeny mezőgazdasági szállításban. Ezenkívül a látogatók láthattak bálaszállító pótkocsit rakományrögzítő kerettel és anélkül is, illetve különböző trágyaszórókat munka közben. Első alkalommal mutatták be a gyár képviselői az ADS 160 letoló rendszerű trágyaszóró pótkocsit. További fénypont volt az új Fliegl Büffel rendfelszedő átrakókocsi bemutatása.

A gyakorlati gépbemutatók mellett a Szakmai Napok remek alkalmat nyújtottak a tapasztalatcserére és egyéb beszélgetésekre. „Minden országnak megvannak a saját igényei, emiatt számunka nagyon fontos, hogy a termékeinket mindegyik piacnak megfelelően optimalizáljuk. Mindez csak erős partnereken keresztül lehetséges, hiszen ők állnak közel termékeink használóihoz, ők adnak számunka érdemi visszajelzést, ami elősegíti a fejlesztéseinket” – mondta ifj. Josef Fliegl ügyvezető.

A Fliegl a letolással ürítés úttörője és vezető fejlesztője. A szakemberek a helyszínen, munka közben tekinthették meg a korszerű ASW kocsikat. Láthatták, hogy ez ma a legjobb szállítójármű, amely a súlypont emelése nélkül tud üríteni, illetve menet közben tömöríteni. Láthatták a munkáját adapterekkel, és azt is, hogy a trágyaszóró adapterrel hogyan végzi a szórást. Ebben is jobb a hagyományos, ilyen célú megszokott eszközöknél.

A résztvevők meggyőződhettek arról, hogy mennyivel előnyösebb a láncok-lécek nélküli anyagtovábbítás, mennyivel előnyösebb a tépőhengerekhez teljes magasságban juttatni a szórandó anyagot. Látták átrakó csigával a gép munkáját, tapasztalhatták, hogy ebben is jobb, mint az európai hagyományos eszközök. Könnyebben szabályozható a munkavégzés, és elmarad az alsó továbbító csiga. Látták répaátrakó és silóátrakó szalaggal – mindegyikkel több előnyt tapasztalva. Az eszköz több célra teljes értékűen használható, megtérülése lényegesen rövidebb idő alatt történik meg a megszokottnál.

A látottak alapján nyilvánvaló: a Fliegl nem áll meg a folyamatos fejlesztéssel; a letolótechnika egyre jobban átszövi a mezőgazdasági és nem mezőgazdasági logisztikát.

A Fliegl Szakmai Napok nem csupán a fejlődő agrárium gépbemutatóira korlátozódott, hanem egy fontos kommunikációs fórumot is jelentett a kereskedők és egy globálisan működő családi vállalkozás képviselői között.

Previous slide
Next slide