Nagyobb biztonság, nagyobb tisztaság, nagyobb kényelem: A Fliegl letolókocsik következő generációja

A megbízható és innovatív ötletek ötvözése a recept a jó eredményhez. A Fliegl letolófalas pótkocsi egy tökéletes példa erre. A különleges Fliegl letoló technológia hosszú idők óta eredményes és az innovatív hajtóerejének köszönhetően a Fliegl mostanra még tovább fokozta az ASW-k használhatóságát. Ez az arculatváltás növeli a biztonságot, megakadályozza a szennyeződést és növeli a munka kényelmét.

Pontosan 21 évvel ezelőtt lépett piacra legnagyobb innovációnk: 1998-ban Id. Josef Fliegl bemutatta a Fliegl letolórendszerű pótkocsit. Egy pótkocsit, ami többre képes. A Fliegl ASW használatával kevesebb forduló szükséges, a nagyobb rakomány befogadó képességének köszönhetően. Ezen felül megtakarítja a különleges célú járművekre fordított összeget, hiszen több adapter illeszthető hozzá és az adapterek több célra is alkalmassá teszik. Sokszor úgy, hogy jobban végzi el az adott munkát, mint a hagyományos eszköz. A gabona átrakás és a trágyázás sosem volt ennyire egyszerű. A biztonságos ürítés garantált alacsony épületben is és egyenetlen terepen, mert a súlypont nem emelkedik meg leürítéskor.

Ma, majdnem 7 700 nappal és 20 000 legyártott ASW-vel később, a Fliegl letolórendszerű pótkocsi jelentősen továbbfejlesztett változata jelenik meg. Az új fejlesztés növeli a biztonságot, a tisztaságot és a könnyebb kezelést.

1. kép: Fliegl Gigant ASW 281 az új letoló fallal

„Átlátszó” letolófal

Új fejlesztés az átlátszó letolófal. Nemrégiben nagyméretű átlátható táblát építettek be a letoló homlokfal felső szegmensébe. Ez jobb belátást enged a raktérbe a kezelő számára, így javítja a biztonságot és kényelemet berakodás és ürítés közben. Ez a műanyag lap különlegesen szilárd anyagból készül, nem törik el, vagy reped meg a nagy teher alatt sem. A műanyag UV állósága is kiváló. Olyannyira, hogy a panel tiszta és stabil marad több évnyi napfényen való használat után is. A mezőgazdasági használatban végzett széleskörű tesztek a megmutatták, hogy még nedves rakomány esetén is terménytől mentes marad a panel és a jó átláthatóság biztosított. Az optimalizált új homlokfal magasító hozzáépítésnek és a rövidített henger kinyúlásnak köszönhetően, az új átlátszó panel biztosítja a biztonságos, tiszta szállítást és a letolást kényelemesen és hosszú élettartammal.

2. kép: ASW 271 Gigant pótkocsi az átlátszó letoló fallal

3. kép: ASW 281 Gigant letoló kocsi az  új homlok fallal belülről

PROTECT kiegészítő csomag:

Ahhoz, hogy a gépek és az utak tisztaságát megőrizzük, valamint az emberek és a gépek biztonságát javítsuk, kifejlesztettük a Fliegl Protect csomagot. A Protect kiegészítő csomag a műanyag sárvédő és a hátsó spoiler segítségével gondoskodik a környezetszennyezés csökkentéséről. A sárvédő fölé védőlemezként egy műanyag lemez lett felerősítve, ami a termény jobb és gyorsabb lepergését teszi lehetővé már a földeken és nem akkor, amikor az úton haladunk. Az eddig használt acéllemez, gyakran éles szegélyű, és ezért veszélyes volt. A Fliegl műanyag védőlemezével ez elkerülhető. A Protect csomag tartalmaz egy első sárvédő idomot, amely üreges, egyszerre környezetkímélő, és egyszerű a tisztítása.

4. kép: műanyag hátsó spoiler hidraulikus aláfutás gátlóval

5. kép: Fliegl hátsó LED lámpatest progresszív irányjelzővel

Oldalfal védőlemez

Az oldalfalakra szerelt csúcsos védőlemez nem engedi a terményt lerakódni a felső gerendán.  A védőlemezek gondoskodnak arról, hogy az ASW belsejében lévő összes anyag leperegjen a kiürítéskor és így megakadályozza a környezetszennyezést. A védőlemez meg is emeli az oldalfalat, így növelhetjük a rakodási térfogatot.

6. kép: Oldalfal szerkezeti pontok

Hidraulikus aláfutás gátló

A hidraulikus aláfutás gátló biztonságot teremt. A nagy hátsó ajtó kinyitásával az aláfutásgátló automatikusan felhajtásra kerül. Ezt követően a rakomány akadálymentesen letolható. A lerakodás után az aláfutásgátló visszakerül a helyére. Ennek a rendszernek köszönhetően a leürített szállítmány anyaga  nem rakódik rá az aláfutásgátlóra, így az utak tiszták maradnak a terményektől.

Rakomány takaró rendszerek

Az optimális rakománytakarásnak köszönhetően garantált a szállítás biztonsága, valamint a rakomány védve marad a szennyeződéstől és elszóródástól. A Fliegl ennek a célnak elérésére 4 különböző -2 féle ponyvás, 2 féle hálós- megoldást kínál, így minden ügyfelünk a legjobb rakományrögzítési megoldást kapja.

7. kép: Takaróháló „Speed Cover”

8. kép: Lehajtható tető „TopLift Light”

 Biztonsággal a jövőbe – így szól a Fliegl ASW letolókocsik mottója.