TFW 26500 Road X Line szállító tartálykocsi: sokoldalú a szállításban

A Fliegl csoport egy újabb modellel bővíti termékpalettáját a szállítókocsik szektorában: az új TFW 26500 ROAD X LINE modellel. A konstrukció egy háromtengelyes, forgónyerges kormányzású tartályon alapul.

A gazdálkodók és vállalkozók számára éppen a rugalmas és sokoldalú bevethetősége teszi érdekessé ezt a járművet. A forgónyerges kormányzású háromtengelyes kialakításnak köszönhetően ehhez az acéltartályhoz nincs szükség sem hidraulikus sem elektronikus kényszerkormányra . Ez azt jelenti, hogy szinte minden 180 LE körüli traktor (az üzemi körülményektől függően) néhány perc alatt csatlakozni tud a kocsihoz. A harmadik ( utolsó )tengely opcionálisan talajkormányzott lehet.


A kocsit a forgónyeregre támaszkodó teherátvitellel, alsókapcsolással és K 80-nal tervezték, ami elsősorban a traktor vonóerejét növeli. A légrugózás az optimális súlyelosztással együtt remek vezetési kényelmet biztosít.


A felszíváshoz a Battioni hőálló kompresszorát használják, amelyet közvetlenül a traktor erőleadó tengelye hajt meg. A szívóteljesítmény növelése és a kompresszor védelme érdekében kérésre beépíthető a nagy teljesítményű Fliegl turbótöltő – ez azt jelenti, hogy a 26 500 literes tartálytérfogat pillanatok alatt feltölthető.
Az opcionális 8” szívófej, amely kombinálható a turbótöltővel, kényelmes szívási folyamatot biztosít. A tartály hátulján található 130 fokban elforgatható gyorscsatlakozó kiegészítő szívási lehetőségként szolgál, ami különösen a szűk vagy nehezen hozzáférhető szívóhelyeknél előnyös. Mint minden Fliegl vákuumos tartálykocsi esetében, ez a tartály is egy D=600 mm-es hidraulikus töltődómmal készült, így az tartály felülről, külső szivattyúval is tölthető.


Az 560/60 R 22.5 méretű abroncsok használata nagyon sokat segít abban, hogy a sofőr elsüllyedés vagy csúszás nélkül tud átjutni a nehezebben járható földutakon is.


A hígtrágya kiszívható a tartálykocsiból a szántóföldön a dokkoló tölcséren keresztül (8” vagy 10”, egyéni igényektől függően) a kijuttatást végző járművel, vagy ebbe betölthető az opcionális áttöltőkar segítségével. Az utóbbi változatnál hidraulikus hajtású turbótöltő szivattyút használnak.


Annak érdekében, hogy az összes lehetséges funkció a traktorfülkéből vezérelhető legyen, az ügyfél választhat vezérlőpultról irányított hidraulikus vezérlőblokk vagy kettős váltószelep közül. A tartálykocsi belsejében speciális bevonat található a legjobb korrózióvédelem érdekében.

Összefoglalva tehát, a TFW 26500 Road X Line egy igazi univerzális eszköz a hígtrágya szállítás kategóriájában: rugalmas – erős – robusztus.