AGROmashEXPO 2023 – 30 éves jubileumát ünnepli a Fliegl Abda Kft.

Idén ünnepli alapításának 30. jubileumát a Fliegl magyarországi üzeme. A mezőgazdasági szállítójárművek piacvezető gyártója a tőle megszokott színvonallal, viszont új helyszínen – a H pavilon H4C standján – állít ki a 2023. évi AGROmashEXPO-n.

Gyár fotó
Gyár légi fotó

A Fliegl márkanév évtizedek óta családi vállalkozásként van jelen az agárszektorban. A cég sikertörténetének kezdete 1975-re nyúlik vissza, amikor id. Josef Fliegl a bajorországi Kastlben található szülői ház udvarán megalapította saját gépgyárát. 1993. április 16-án került aláírásra a REKARD (egykori Mezőgép) telephelyének megvásárlásáról szóló szerződés, azonban a magyarországi kapcsolat régebbre nyúlik vissza, ugyanis a 1980-as évek eleje óta Abdán készültek bérgyártásban a betonkeverők, ahogy az a mai napig is itt történik.

A Fliegl Csoport sikerének titka többek között a hagyományos értékrend, amelyet generációkon keresztül őriznek. Emellett mindig is nagy hangsúlyt fektettek az innovációra is, amely a folyamatos fejlődés elengedhetetlen feltétele. Az abdai üzem megvásárlását követően ifj. Josef Fliegl rögtön hozzá is látott a gyár újjáépítéséhez. A folyamatos fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően a gyártás is egyre modernebb, hatékonyabb lett. Az elmúlt három évtizedben új épületekkel, raktárakkal bővült az üzemegység, irodahelyiségek és egy értékesítési központ kerül kialakításra.

A gyártással párhuzamosan termékpaletta is folyamatosan bővítésre került az innovációknak köszönhetően. A billentő pótkocsik és bálaszállítók mellett megjelentek az ikonikussá vált ASW letolókocsik és a különböző igényekhez igazodó tartálykocsik és hígtrágya-kijuttatók.

A szállítójárművek mellett egyre inkább fókuszba kerülnek a traktorra és rakodógépekre csatlakoztatható adapterek, amik a kis- és nagygazdaságok mindennapjaiban nyújtanak segítséget az állattartótelepi, karbantartási és majori munkák során. Az értékesítés területén egyre nagyobb hangsúlyt kap az alkatrészüzletág is, ami a Fliegl-pótkocsik mellett más járműveknél is beépített, univerzális felhasználású alkatrészek széles választékával áll a gazdák és alkatrészforgalmazók rendelkezésére.

A jubileumi programsorozat keretében a 30 éves Fliegl Abda Kft. 2023. május 13-án (szombaton) nyílt napot szervez abdai üzemében (9151 Abda, Pillingerpuszta). Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének megismerkedni a vállalattal és termékeivel, valamint szeretnének belesni a kulisszák mögé és megnézni, hogy készülnek a Fliegl eszközök.

A nyílt nap során szakmai bemutatókat is tartanak, ahol a tápanyagutánpótlást támogató Fliegl pótkocsik mellett az Agro-Center adaptereké és a BauKom építőipari eszközeié a főszerep. A szakmai tartalmak mellett természetesen egyéb izgalmas programokkal is készülnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Májusban az egész család jól érezheti magát a születésnapját ünneplő Flieglnél.

A rendezvény ingyenesen látogatható, azonban érdemes az eseményre regisztrálni, hiszen azoknak, akik ezt megteszik, ajándék étel- és italjeggyel kedveskednek. A regisztrációs oldal az alábbi linken érhető el:

WWW.FLIEGL.HU/FLIEGL30